Бушнел, който беше описан от колегите си като амбициозен млад

...
Бушнел, който беше описан от колегите си като амбициозен млад
Коментари Харесай

Почина летецът от американските ВВС, запалил се пред израелското посолство във Вашингтон

Бушнел, който беше разказан от сътрудниците си като " упорит млад инженер, търсещ реализация отвън армията ", беше откаран в локална болница в сериозно положение, откакто се замозапали, излъчвайки в платформата Twitch видео онлайн. В него той споделя: " Повече няма да бъда съизвършител в геноцид " и " Свободна Палестина ".

По време на самоубийствения акт той е облечен във военна униформа. Предполага се, че преди този момент летецът се е залял със запалителна течност. Видеото по-късно беше отстранено от платформата, а чиновниците на реда са получили и прегледали копие от него.

Часове преди митинга на Бушнел, който е служил във военновъздушните сили на Съединени американски щати от към четири години, споделил и последния си пост във Фейсбук, представен от New York Post: 

" Много от нас обичат да се питат: " Какво щях да върша, в случай че бях жив по време на иго? "  Или апартейд? Какво бих направил, в случай че моята страна извършваше геноцид? " Отговорът е, че вие го вършиме сега ". 

Военновъздушните сили са показали пред АП, че ще дават спомагателна информация ден откакто бъдат известени най-близките родственици на Бушнел. 

Полицията и Сикрет сървис проверяват случая.

Посолството на Израел е обект на непрекъснати митинги против войната в Газа. Войната в Газа докара до пропалестински и произраелски митинги в Съединени американски щати.

Протестите започнаха след 7 октомври, когато палестинската ислямистка формация " Хамас ", която ръководи Газа, умъртви 1 200 израелци и взе 253 заложници при нахлуване на територията на еврейската страна. Оттогава насам израелските сили водят военна акция против крайбрежния анклав, като опустошиха огромна част от него. Според палестинските здравни служби са починали близо 30 000 души, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР