Бурята Юнис продължи и в събота да върлува в Северозападна

...
Бурята Юнис продължи и в събота да върлува в Северозападна
Коментари Харесай

Жертвите на бурята Юнис във Великобритания достигнаха 13

Бурята Юнис продължи и в събота да върлува в Северозападна Европа, оставяйки след себе си минимум 13 жертви и обилни материални вреди. Има и огромни спирания на електроснабдяването, съобщи Франс прес.

Зародила се в Ирландия, бурята мина през вчерашния ден през част от Обединеното кралство, Северна Франция, страните от Бенелюкс и продължи към Дания и Германия, в огромни зони от които бе оповестена „ алена паника “ до тази заран.

В Обединеното кралство, на остров Уайт, бе записана невиждана скорост напразно – 196 км/ч.

Има риск от мощни пориви напразно по време на бурята, достигнала трета степен от общо четири, предизвестиха немските синоптици, които предвидиха оптималната скорост напразно 110-115 км/ч. Съобщиха и за заплаха от изкоренени дървета, падащи клони, отнесени покриви.

Стотици полети и пътувания по различен метод бяха анулирани в цяла Северозападна Европа поради извънредно мощните ветрове, провокирани от Юнис. До момента се знае за 13 жертви на бурята – по две в Полша и в Германия, четири в Нидерландия, три в Обединеното кралство, по една в Белгия и в Ирландия. Редица от смъртните случаи са провокирани от дървета, паднали върху коли.

Съобщено бе и за трийсетина ранени в Северна Франция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР