Бурята в Халкидики отне живота на 7 души, между които

...
Бурята в Халкидики отне живота на 7 души, между които
Коментари Харесай

Бедствието в Халкидики от първо лице: Разказ на адвокат Мартина Георгиева

Бурята в Халкидики лиши живота на 7 души, сред които две дребни деца. Ранени са над 100 души. Властите оповестиха бедствено състояние. В Сутрешния блок на Българска национална телевизия за бедствието споделя българския юрист Мартина Георгиева, която живее там.

Цялата гора, където се намира Мартина Георгиева, е опустошена след естествената злополука. Тук са починали двамата туристи от Чехия.

Правителството на Гърция се активизира доста бързо след бедствието, споделя тя. Командировани са десетки чиновници на държавната работа по електрозахранване, коли и пожарникари.

Мартина Георгиева съобщи, че българските жители, които имат недвижими парцели в регионите на бедствието, би трябвало да снимат вредите преди да стартират възобновяване и да предадат снимковия материал в съответните кметства, с цел да им бъдат изплатени компенсации.

Новият министър председател на Гърция е разпоредил да бъде употребен бюджетът от държавния запас.

Все още няма електро и водозахранване в регионите на бедствието. Предоставяна е вода на хотелите и заведенията за публично хранене. От държавната работа по електрозахранване дават обещание, че на следващия ден ще се възстановят повредите.

Всички пътища към този момент са разчистени.

Фирмите за мобилни връзки подаряват зарядни за телефони и българите, могат да се извърнат към тях, в случай че нямат с какво да заредят телефоните си.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР