Бурята в Бургас рани четирима.Четирима души са пострадали при бурята

...
Бурята в Бургас рани четирима.Четирима души са пострадали при бурята
Коментари Харесай

16-годишно момче е ранено на спортна площадка в комплекс Изгрев, таван затисна жени в басейн

Бурята в Бургас рани четирима.

Четирима души са потърпевши при бурята в Бургаско. Сред тях 16-годишно момче, което е ранено на спортна площадка в комплекс " Изгрев ". Жена е с порезни рани от счупени стъкла. Другите двама потърпевши са в хотел в Поморие. В курортния град беше оповестено отчасти бедствено състояние, написа БГНЕС.

Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се стихия в Бургаско. Две дами бяха ранени от срутил се таван на закрит басейн в хотел. 

Рита и мъжът ѝ излизат от басейна три минути преди случая.

" Когато отидохме, видяхме, че е паднал покривът на басейна. Висяха тръби, кабели - ужасно беше. Добре че не работеше електричеството, тъй като щеше да пострадат доста хора ", сподели Рита Маркова.

Тя е възмутена, че до момента в който с мъжа ѝ потеглят да избавят хората в басейна, личният състав на хотела не е реагирал съответно.

" Всички стояха и снимаха. Имаше задоволително млади мъже, не пенсионери, служащи в хотела, които дават отговор за басейна. Те просто стояха и махаха с ръце ", добави туристката.

" В басейна имаше жена, която лежеше под покрива и две, които бяха още във водата. Те не можеха да излязат от басейна, подадохме им ръка, изкарахме ги ", описа съветски екскурзиант.

" Вследствие на мощния вятър въздуховодите, които вкарват пресен въздух в басейна, поемат част от вятъра, получава се въздушна възглавница и целият таван се откача и пада върху лежащите хора към басейна и тези, които са в басейна. Късмет, че таванът се пречупва и визира един- двама индивида, другите съумяват да избягат, а тези в басейна съумяват да излязат ", добави кметът на Поморие, Иван Алексиев.

В Поморие е оповестено отчасти бедствено състояние. Най-сериозно е потърпевш къмпингът в местността Косата.

" Изведнъж стартира да духа доста мощен вятър, завъртя всичко, цяла нощ не сме спали. Още скърцат ламарините, всичко стана за момент, 4-5 минути грубо нещо! Падна заведението, бяхме десетина индивида вътре, аз се скрих под масата, деца пищяха ", показа за преживения смут Борислав Йорданов.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята във вътрешността в морето. Съобщено е и за паднал зад борда човек.

" Ние сформирахме екипи и всички с бързи лодки и джетове влязохме да го търсим, извадиха го някъде към Ахелой, жив ", посочи кметът на Поморие. 

Постепенно ситуацията в региона стартира да се възстановява и към сегашния миг няма съображение да се привиква регионален спешен щаб, обявиха от регионална администрация.

" Щетите са големи и като пътна инфраструктура, и като биоразнообразие, и като коли на жители има вреди и по един от хотелите, където има съществени провали ", заключи регионалният шеф Мария Нейкова. 

Много доброволци също са се присъединили в подкрепяне на спешните служби. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР