Бурята ще генерира силни ветрове с ураганни стойности и високи

...
Бурята ще генерира силни ветрове с ураганни стойности и високи
Коментари Харесай

Внимание! Силният циклон ще образува мезовихри в морето

Бурята ще генерира мощни ветрове с ураганни стойности и високи талази - до 5-7 метра

Тази вечер ще бъдем очевидци на мезовихри. Обикновено тези вихри се образуват при извънредно мощни циклони. Много постоянно се образуват в урагани, само че не рядко се образуват и в умерените ширини, оповестяват синоптиците от Метео Балканс.

През идващите 12 часа времето Източна България ще се дефинира от Черноморски циклон. Очакваният център ще премине доста покрай Черноморското крайбрежие. Бурята ще генерира мощни ветрове с ураганни стойности и високи талази - до 5-7 метра. Очакваме бурята Frederico (Фредерик) да затвори и пристанищата в региона. Бурята ще анулира полети в Истанбул, Варна и Бургас.

Висок е и рискът от вероятни наводнения и материални вреди, вследствие от мощните пориви напразно от над 100 км/час и забележителните превалявания.

Мезовихрите са част от очната стена в тропическите циклони и постоянно са предвестници на извънредно държание, като поривите напразно постоянно надминат 200 км в час и доста наподобяват на торнада. Обикновено те се въртят към центъра на ниско налягане, само че от време на време остават неподвижни. Те действително са предвестници на интензификация в тропическите циклони.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР