Бурята се втурна към брега посред нощ, предизвиквайки страхове, че

...
Бурята се втурна към брега посред нощ, предизвиквайки страхове, че
Коментари Харесай

Ураганът Отис: Мощна буря с ветрове със скорост от 165 мили в час връхлетя мексиканския морски курорт в „кошмарен сценарий“

Бурята се втурна към брега измежду нощ, предизвиквайки страхове, че доста поданици може да са неподготвени.

< p> Очаква се евентуално пагубна стихия да докара до животозастрашаващи крайбрежни наводнения, в това, което Националният център за ураганите разказа като „ призрачен сюжет “.

Съществува и риск от неочаквани наводнения, кални свлачища и спирания на електрозахранването за седмици или месеци - с предизвестието на кмета на Акапулко, Отис може да бъде по-опустошителен от урагана Полин, стихия от 1997 година, която аргументи всеобщи опустошения и умъртви повече от 200 души.

Синоптиците споделиха, че Отис е невиждан, добавяйки: " Няма записани урагани, даже покрай тази активност за тази част на Мексико. "

Стотици убежища са основани в щата Гереро в очакване фамилиите да бъдат прогонени от домовете си заради вреди от вятъра или придошли води - и чиновници споделят, че са в „ оптималната подготвеност “.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор написа на X, някогашен Twitter: „ Отидете в приюти, стойте на безвредни места, надалеч от реки, потоци, дерета и бъдете нащрек, без да се предоверявате. "

Прочетете повече от Sky News:
Мъж вкаран в пандиза за изпращане на повече от 200 обидни известия
Третият някогашен юрист на Тръмп се признава за отговорен
Извън- дежурен водач на Alaska Airlines, упрекнат в опит за ликвидиране

Туристите се реалокираха в хотели на по-високи места - а в ниските региони чиновници на мегафони призоваваха хората да се изтеглят.

Мексиканската войска и флота са разположили повече от 8000 бойци със профилирано съоръжение, с цел да оказват помощ при спасяването.

Според Съединени американски щати ураганите в Атлантическия океан към този момент са над два пъти по-вероятни от преди да се засилят бързо от леки стихии до мощни и пагубни метеорологични системи академик по климата Андра Гарнър.

Увеличаването на скоростта напразно на Отис за 12 часа бележи най-бързото увеличаване в региона от 1966 година насам, съгласно откривателя на ураганите Фил Клоцбах.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР