Бурята с проливен дъжд, градушка и вятър, която вилня в

...
Бурята с проливен дъжд, градушка и вятър, която вилня в
Коментари Харесай

Бурята с порои е минала през още шест села в Монтанско

Бурята с пороен дъжд, градушка и вятър, която вилня в четвъртък вечерта край Монтана, като се изключи че наводнни село Ерден е засегнала още шест села – Долна Вереница, Славотин, Доктор Йосифово, Безденица, Габровница и Вирове, оповестиха от локалната администрация.
 burya_poroi_montana201806d  burya_poroi_montana201806c  burya_poroi_montana201806b  burya_poroi_montana201806a-1
В селищата краткотрайно е било пресечен ел.захранването, само че към този момент е възобновено. В три от селата – Безденица, Вирове и Долна Вереница е паднала градушка. Има повалени дървета и изровена улична настилка. В Габровница реката е излязла от коритото си, само че равнището бързо е спаднало. Висок бор, пречупен от бурята, е паднал върху къща. Екипите на Гражданска отбрана работят за премахване на дървото. Пострадали няма.

Най-тежко е било ситуацията в село Вирове. Там е паднал най-поройният дъжд – 100 литра на квадратен метър. Улиците и площада на селото за час – два са се трансформирали в реки. Изровена е уличната настилка, подкопани са съществено основите на моста над Вировска река. От две години оборудването е в сериозно положение и е неразрешено прекосяването по него, посочи Крум Крумов – основен специалист по сигурността в общинската администрация. Язовир „ Лековита вода ” край Вирове е препълнен през стената макар, че изпускателя му е отворен напълно.

Продължава източването на водоема.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР