Бурята, която се изви във вторник в Русенско, е довела

...
Бурята, която се изви във вторник в Русенско, е довела
Коментари Харесай

Буря остави без ток около 5000 души в Русенско

Бурята, която се изви във вторник в Русенско, е довела до краткотрайно спиране на електрозахранването в редица обитаеми места от района, оповестява Българска телеграфна агенция. Без ток са останали към 5000 души, като сега техният брой е доста по-малък.

Други области на страната също пострадаха от мощни дъждове и последвали наводнения. 

Във Великотърновско бурята с пороен дъжд довечера наводни доста пътни прави.  Няма информация за наводнени къщи и потърпевши хора.

Много са падналите дървета и отстраняването им е почнало.

Силна стихия с пороен дъжд, подправен с дребна градушка, се изви над Плевен след 18:00 часа през днешния ден . На доста места в града улиците се трансфораха в " реки ", в обществените мрежи жители алармират за паднали дървета и счупени клони, оповестява Българска телеграфна агенция.

Всички екипи на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Плевен са мобилизирани, с цел да реагират на сигнали за паднали клони и дървета и при нужда за отводняване на здания. Те ще останат на терен през цялата нощ до нормализиране на обстановката. Това е декларирал представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мариана Цветкова.

Край горнооряховското село Първомайци локалните хора се проведоха и с резачки отстраниха от жп линията София - Варна паднало дърво, което е било препречило пътя на трен.
 Борбата с пожарите в страната продължава Обновена
Борбата с пожарите в страната продължава

Не се оповестява за потърпевши хора, само че са нанесени вреди

Припомняме, че това се случва, до момента в който други области на страната не престават да е борят с вилнеещи с дни пожари, или с ликвидирането на вредите им. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР