Бурята Фридерике отне живота на най-малко десет души в Европа

...
Бурята Фридерике отне живота на най-малко десет души в Европа
Коментари Харесай

Най-малко 10 жертви на бурята в Европа, 8 от тях - в Германия

Бурята Фридерике лиши живота на минимум 10 души в Европа в последното денонощие, като 8 от тях - в Германия. Очаква се ураганните ветрове да отслабнат през днешния ден (петък), откакто бурята се измести към Полша.

Най-силните пориви напразно бяха 200 километра в час и доведоха до безпорядък във въздушния и наземния превоз.

За първи път от 2007 година немските железопътни линии стопираха всички влакове в страната.

В Холандия вятърът прекатурна десетки камиони и прекъсна електричеството.

Междуградските влакове в Германия възобновиха в петък сутринта придвижването си, откакто предния ден бяха спрени поради мощните ветрове, връхлетели Северна Европа, и лишила живота на общо 8 души в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Властите оповестиха за още два смъртни случая вследствие на най-тежката стихия в Германия от десетилетие. Те се прибавиха към предходните 6, измежду които бяха и двама пожарникари, изпратени да оказват помощ на жители.

Мъж на 64 години падна от 8 метра до момента в който ремонтираше покрива си в провинция Саксония-Анхалт. Той умря по-късно в болница, заяви полицията. Друг, на 34 години, умря от раните си, получени от паднало дърво.

Бурята аргументи гибелта на още минимум четирима души другаде в Европа - трима мъже в Холандия и жена в Белгия.

В Южна Германия високоскоростните междуградски влакове се движеха обикновено, само че в други региони на страната има проблеми, които се чака да бъдат преодолени последователно и всичко да се възстановява през уикенда, заяви жп операторът „ Дойче бан “. Компанията уточни, че поради бурята Фридерике те за първи път били спрени от 2007 година, когато ураганни ветрове връхлетели страната.

Стотици жп чиновници работеха през нощта, с цел да разчистват линиите от паднали клони и дървета вследствие на ветровете, достигнали скорост до 130 км в час. Други отстраняваха вреди по релсовите пътища.

Но с изключение на трагични произшествия имаше и радостна преживелица – бебето Антон се роди по време на бурята в колата на родителите си в западния град Кьолн, защото поради хаоса в пътното придвижване, те не съумяха да стигнат до болница. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР