Бурята Арвен, която вилнее вече втори ден в Испания, е

...
Бурята Арвен, която вилнее вече втори ден в Испания, е
Коментари Харесай

Снежни бури в Испания, 31 провинции с код за опасно време |

Бурята Арвен, която вилнее към този момент втори ден в Испания, е причина за мощни снеговалежи, поледици поради ниските температури, мощен вятър и бурно море, оповестиха от Държавната метеорологична работа АЕМЕТ. Тя се придвижва от север на юг и визира най-вече северната и централната част на полуострова, където към този момент има затворени пътища поради изобилен снеговалеж, заяви БНР.

Кантабрия, Навара и Страната на баските попадат в алената зона за краен риск от снеговалеж, а Арагон, Астурия, Кастилия и Леон, Каталуния и Ла Риоха са в оранжевата зона.

Температурите спаднаха с към 10-15 градуса под нормалните за сезона.

В Навара районното държавно управление подреди хората да си останат по домовете и да пътуват единствено при последна нужда, а водачите, които нямат зимни гуми, да не употребяват колите си.

В Кастилия и Леон 12 сектора на 10 автомагистрали са затрупани със сняг, а в Арагонските Пиренеи има 21 сектора, в които е наложително потреблението на вериги и придвижването на камиони и рейсове е неразрешено.

Оранжев код за мощно неспокойствие е задействан в Жирона, където северозападният вятър ще е причина за талази с височина от над 4 метра.

Бурята идва след студена полярна вълна, която бе причина за мощен вятър и значителни превалявания тук-там от 190 литра на квадратен метър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР