Буря в Ню Мексико създаде невероятна сцена през октомври, с

...
Буря в Ню Мексико създаде невероятна сцена през октомври, с
Коментари Харесай

Разтърсващи кадри показват автомобили, които се движат през „реки от градушка“, след като бурята донесе порои в региона: „Внимавайте … колата ви просто ще започне да изплува извън контрол“

Буря в Ню Мексико сътвори невероятна сцена през октомври, с водачи, навигиращи „ реки от градушка. “

Главният метеоролог на KRQE News 13 Грант Тостеруд показа видео в X, известно преди като Twitter, от Доротея Делгадо, което демонстрира парчета, покриващи път и дребна река, цялостна с градушка, която тече до него.

18-секундният клип е сниман в Лас Вегас, източно от Санта Фе. Бурята — с пороен дъжд и мощни ветрове — беше толкоз мощна, че бяха употребявани снегорини, с цел да разчистят междущатска автомагистрала 25.

Докато маневрира през рисковите условия, водачът на колата, в която е снимано видеото, сподели: „ Наводнява се. Не мисля, че мога да се изкача по този път. “

Това е един от ключовете за сигурност при наводнения: Обърнете се; не се удави. Необходим е единствено един фут вода, с цел да опустоши кола от пътя и е съвсем невероятно да се каже какво има под водата — или даже дали пътят към момента е там.

„ Всяка година стават от ден на ден смъртни случаи заради до наводняване, в сравнение с от всяка друга заплаха, обвързвана с гръмотевична стихия “, съгласно Националната метеорологична работа. „ Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите оповестяват, че над половината от всички удавяния, свързани с наводнения, се случват, когато транспортно средство попадне в рискови наводнения. “

Влизането в или покрай наводнения е втората водеща причина за гибел при стихия, тъй като „ хората подценяват силата и силата на водата “, съгласно NWS.

Шофьорите в никакъв случай не би трябвало да заобикалят бариерите на наводнен път, защото са нужни единствено шест инча бързо движеща се вода, с цел да се преобърне възрастен и единствено 12 инча, с цел да отнесе множеството коли. Джипове и камиони могат да бъдат преодолени от два фута бърза вода.

Това е жизненоважна информация, защото стоплянето на планетата предизвиква все по-сериозни дъждове. Това е по този начин, тъй като въздухът може да задържа повече влага.

„ Повишаване с 1 градус по Целзий на температурата на атмосферата подхожда на 7 % нарастване на водните пари, които тя може да задържи, съгласно Центъра за климатични и енергийни решения ”, заяви Vox.

Асошиейтед прес съобщи изследване от Nature, което демонстрира, че рискът от рискови превалявания се усилва с 8,3% на по-високи височини за всеки градус по Фаренхайт, който светът затопля.

“ Проливният дъжд в планините предизвиква доста повече проблеми от огромния сняг, в това число наводнения, свлачища и ерозия, споделиха учените “, написа Сет Боренщайн. „ И дъждът не се съхранява комфортно като снежна завивка, която може да презареди резервоари напролет и лятото. “

И Фондът за отбрана на околната среда означи, че „ пътищата, тротоарите, постройките, корабните канали, язовирите и земеделските практики са отстрани доста естествени характерности на ландшафта, които другояче биха забавили пътя на дъждовната вода през земята и биха я погълнали надълбоко подземен. “

Така че, следвайте напътствията на този внимателен водач, който гледаше да избегне тази висока вода.

< p> „ Черното черно небе също е толкоз злокобно, като че ли е по-добре да очаквате нещо огромно и ледено да излезе от него “, сподели един коментатор на обявата на Тостеруд.

Друг посъветва: „ Внимавайте, градушка е [по-] хлъзгав от сняг. Колата ви просто ще стартира да излиза отвън надзор. “

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за готини вести и готини препоръки , които улесняват помогнете на себе си до момента в който помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР