Буря в Мичиган със скорост на вятъра от 75 мили в час остави най-малко 3 жертви, събори дървета и електропроводи

...
Силна буря, захранвана от ветрове със скорост до 75 мили
Коментари Харесай

Силна буря, захранвана от ветрове със скорост до 75 мили в час в Мичиган, повали дървета, откъсна покриви от сгради и остави стотици хиляди клиенти без ток в четвъртък. Националната метеорологична служба каза в петък, че част от щетите може да са причинени от две торнада.

Жена и две малки деца загинаха при катастрофа на две коли, докато валеше в четвъртък вечерта, говорител на каза офисът на шерифа на окръг Кент.

„Имаше две превозни средства, пътуващи една към друга. Едната се качи с хидроплан върху вода и беше заета от четирима души“, сержант. Ерик Брунър каза пред WZZM-TV. Той каза, че най-малко двама души са били ранени при катастрофата.

Уебсайтът Poweroutage.us.

Бурята в четвъртък вечерта последва кръг от проливен дъжд в сряда, който остави райони в югоизточен Мичиган с над 5 инча (12,7 сантиметра) дъжд до четвъртък сутринта, което доведе до улични наводнения в района на Детройт, включително тунели, водещи до летище Детройт Метрополитън в предградието Ромулус, казаха служители. Длъжностни лица отвориха отново терминала Макнамара на летището в четвъртък следобед. Силни бури се развиха в западната част на щата следобед.

В четвъртък следобед летищните служители предоставиха допълнителна информация, като казаха, че достъпът до летището е възстановен.

Губернатор на Мичиган Гретхен Уитмър активира Държавния оперативен център за извънредни ситуации в четвъртък вечерта, за да предостави подкрепа на засегнатите общности, "когато реагират на въздействието на наводненията."

Части от западните Съединени щати бяха наводнени през последните седмици с тропически дъжд Бурята Хилари и голяма част от централната част на САЩ бяха поразени от смъртоносна жега. В Хавай и Вашингтон екипите за спешна помощ се бориха с катастрофални горски пожари.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР