Буря отне живота на двама души в Италия, а 18

...
Буря отне живота на двама души в Италия, а 18
Коментари Харесай

Буря отне живота на двама души в Италия. 18 са ранени

Буря лиши живота на двама души в Италия, а 18 са ранени. Други 100 индивида са евакуирани в централната област Тоскана, заяви Франс прес. По информация на организация АНСА причина за гибелта на жертвите  - в градовете Лука и Карара – са повалени от вятъра дървета.

Агенцията за гражданска отбрана приготви пространства в учебни заведения за хората, принудени да изоставен домовете си, откакто мощните ветрове и проливните дъждове се стовариха върху региона сред крайбрежието и Флоренция, известна туристическа дестинация.

Четирима души са били ранени от паднали дървета в крайморския къмпинг Марина ди Маса, а други четирима са били откарани в болница в средновековния град Барга, откакто колата, в която се намирали, била ударена от изтръгнат от ветровете покрив, заяви локален новинарски уеб страница.

Лошо време обхвана Северна Италия. Предупреждения за стихии бяха оповестени в шест области в тази и в централната част от страната. В Милано управляващите превантивно затвориха парковете, заяви ТАСС.

Метеоролозите означават, че в област Лигурия, 70 % от чиято територия е покрита от гори, поривите напразно са достигали 140 км/ч.

Прогнозите са бурите да продължат още 36 часа, след което регионът да бъде обзет от нова гореща вълна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР