Буря, наречена от синоптиците Малик, обхвана Северно море и части

...
Буря, наречена от синоптиците Малик, обхвана Северно море и части
Коментари Харесай

Бурята "Малик" взе жертви във Великобритания, сред тях и 9-годишно дете

Буря, наречена от синоптиците " Малик " , обхвана Северно море и елементи от Европа в събота, а мощните ветрове лишиха живота на най-мако трима души във Англия , съобщи ДПА.

Деветгодишно момче е починало, когато дърво е паднало върху него в британското населено място Уинотдейл, заяви локалната полиция. Мъж, който е бил с него по това време, е съществено ранен. Още един мъж е умрял, откакто е бил затиснат под преобърнал се от мощните пориви напразно камион.

В Абърдийн на източния бряг на Шотландия отново от паднало дърво е била убита 60-годишна жена. В региона е бил измерен вятър от съвсем 140 км в час. Два футболни мача от първа дивизия са били превантивно анулирани. Бурята е оставила повече от 130 хиляди семейства във Англия без електрозахранване.

Second storm due to batter northern Britain within hours – and it could be even WORSE
— DailyUsaNews (@daily_usanews)
" Малик " доближи и до Дания , където 10 хиляди чиновници на гражданската отбрана бяха в нараснала подготвеност, заяви осведомителната организация Рицаус. В град Фредериксунд 20 души, нуждаещи се от ежедневни грижи, са били преместени на безвредно място, тъй като сигурността им е било невероятно да бъде обезпечена при положение на наводняване, заяви телевизионният канал ТВ2.

На остров Шеланд, където се намира столицата Копенхаген, са били спрени съвсем всички районни влакове, съобщи телевизия Де Ер.

Мостът Йоресунд, който свързва Копенхаген с Швеция, е бил затворен за придвижване. Германската метеорологична работа и Федералната морска и хидрографска организация издадоха предизвестие за ураганни ветрове в североизточната част на Германия. Има предизвестие и за равнището на река Елба при Хамбург, което може да доближи до 2,5 - 3 м над нивото на прилива. Някои влакове в провинция Шлезвиг-Холщайн бяха анулирани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР