Бурното море през последните дни унищожи част от плаж Крайморие

...
Бурното море през последните дни унищожи част от плаж Крайморие
Коментари Харесай

Морето унищожи част от плаж Крайморие

Бурното море през последните дни унищожи част от плаж Крайморие край Бургас. Вълните са отнесли доста количество от пясъка на линията и са разорали брега, заяви Българска национална телевизия.

Щетите могат да се възстановят само с тежка техника, счита концесионерът, само че по тази причина той може да бъде санкциониран.

Голяма част от пясъчната линия на плаж Крайморие е погълната от вълните. Колчетата на чадърите, които са стояли на първа линия, са заляти.

" Просто тази година се случи доста рано. По принцип се случва в зимния интервал, в месеците януари и февруари, само че безусловно 10 дни след приключването на сезона цялата ми северна част, която е с дължина към 300 метра линията, е в морето ", съобщи Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие.

Вълните са отнесли близо 2 500 куб. метра пясък. Когато времето се успокои морето единствено ще върне част от пясъка, само че надалеч по-малко количество, в сравнение с е взело.

В момента огромна част от пясъка на плажа в Крайморие към този момент го няма поради бурните талази. Останала е само глина, която прилича скали.

Практиката демонстрира, че стопаните на плажове построяват пясъчни насипи. Но те не постоянно са задоволителни за опазването на брега, а за възобновяване на вредите са нужни багери, които нормално пораждат публично неодобрение.

" Това нещо без помощта на тежка техника и машини няма по какъв начин да се случи. Аз съм длъжен по контракт да го възстановя, в това време, в случай че вкарам тежка техника, мога, вероятно, да бъда глобен ", добави Николай Димитров.

Процедурата за създаване на насипи има осведомителен режим, след който издигането на пясъчното оборудване е позволено, в случай че не визира предпазени образования.

" При известяван от страна на концесионери за желание за създаване на насипи, РИОСВ-Бургас следи да не се изземва пясък от пясъчни дюни и да се насипва на насипи. Конкретният плаж Крайморие е отвън предпазена територия. Министерството на туризма следва да дефинира опцията за създаване на насипи на съответния плаж ", допълват от РИОСВ-Бургас.

Концесионери са подготвили предложение с критерии за правила, съгласно които могат да пазят плажовете си и ще входират предложение в Министерството на туризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР