Бурната биография на Яне Сандански ден подир ден сякаш пресъздава

...
Бурната биография на Яне Сандански ден подир ден сякаш пресъздава
Коментари Харесай

Йотова: Българската история и памет не са разменна монета

„ Бурната биография на Яне Сандански ден след ден като че ли пресъздава ориста на българския народ и на България. Тази история би трябвало да описваме на децата си, тъй като те ще бъдат на следващия ден непреодолимата бариера пред всеки, дръзнал да пренаписва и да краде от българската история . Българската история и българската памет не са разменна монета за ничии политически кроежи. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към жителите и гостите на Сандански, с които дружно означи празника на града.

„ Тежка участ има нашето потомство, живеем от рецесия в рецесия. Нашите родители ни осигуриха мир, а през днешния ден не се вижда краят на войната в Украйна . Даваме обет пред децата си да върнем мира, да градят те своето бъдеще в кротичък и спокоен свят “, посочи Йотова.

„ С всяко тестване ще се оправим, когато сме дружно. Заедно като един – по този начин пребъдва българският народ в своята дълга история “ , акцентира вицепрезидентът.

Илияна Йотова поздрави жителите на Сандански с празника им, като означи дългата история на града, обвързвана с красиви митове за герои. „ Още през 12-и век преди Христа това място е било познато за хората, още тогава са усещали магията му “, уточни вицепрезидентът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР