Буркина Фасо е една от най-бедните държави в света. Горите

...
Буркина Фасо е една от най-бедните държави в света. Горите
Коментари Харесай

Ферма в Буркина Фасо се бори за опазване на дивите животни в трудни времена

Буркина Фасо е една от най-бедните страни в света. Горите заемат към 9% от територията на западноафриканската страна. Поради избиването на дивите животни броят им е е мощно намалял. Въпреки това там към момента се срещат лъвове, леопарди, слонове, биволи и разнообразни типове антилопи.

Някои типове обаче са изчезнали от Буркина Фасо. Такъв е червеновратия щраус, липсващ преди към 50 години, написа Voice of America (VOA).

Той се отличава от другите типове щрауси. Силната му физика му разрешава да устоя на сухи условия и дефицит на вода. Освен това демонстрира забележителна скорост и има червеникаво-розови крайници и шия.

Един от жителити на Буркина Фасо, Кларк Лунгрен, е решил да отглежда животни в своята плантация. Посетителите могат да се любуват на питони, чакали, маршалски орел и други диви животни.

Боевете сред въоръжени ислямистки групи и държавното управление обаче затрудняват работата във фермата. Храната за животните е скъпа, а туристите са все по-малко. Това се отразява и на животните, предава Voice of America (VOA) .

За да покрива разноските и да поддържа фермата Лунгрен основава Център за развъждане на диви животни. Надява се, че ще успее да върне някои от тях назад в дивата природа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР