Бурж Ал-Бабас е жилищен комплекс на стойност 200 милиона долара,

...
Бурж Ал-Бабас е жилищен комплекс на стойност 200 милиона долара,
Коментари Харесай

Изоставеният призрачен град на стойност 200 милиона долара в Турция

Бурж Ал-Бабас е жилищен комплекс на стойност 200 милиона $, ситуиран покрай Мудурну, в северозападна Турция, почти по средата сред Истанбул и Анкара.

Когато бизнесмените, Sarot Property Group, изпаднали във финансови усложнения, подхранвани от рецесията през 2018 година, стотиците съвсем идентични здания, всяка проектирана да наподобява на дребен палат били изоставени по средата на строителството.
 Бурж Ал-Бабас
Източник:

Бурж Ал-Бабас

Каква е историята на " изоставените дворци "?

Строителството на Бурж Ал-Бабас стартирано през 2014 година, като замъците се продавали " на зелено " за сред 370 000 и 530 000 $. Идеята била парцелите да бъдат изкупени от богати вложители от Персийския залив, по тази причина и планът носи това име. 

Плановете за града включвли построяването на 732 триетажни първокласни вили, всички доста сходни една с друга и характеризиращи се с детайли на готическа, британска и американска архитектура. Цилиндричните кули с капандури и квадратните кули с балюстради били въодушевени от кулата Галата в Истанбул, издигната през късното Средновековие от генуезците, и от по този начин наречената Момина кула, ситуирана на остров в Протокът Босфор, на няколкостотин метра от града.

Центърът на комплекса трябвало да съставлява куполна конструкция, съдържаща мол, турски бани, джамия, киносалон и други уреди.
 Бурж Ал-Бабас
Източник:

Бурж Ал-Бабас

Развитието на плана в началото вървяло сполучливо, като почти половината от замъците били продадени.

През 2018 година продажбите обаче постепенно замрели, с което довели до банкрут вложителя. Падащите цени на петрола и неустойчивостта в Турция били посочени като аргументи за спада в продажбите. 

Така 587 от плануваните 732 жилища остават стартирани, само че незавършени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР