Бурите в американския щат Калифорния, които продължават от края на

...
Бурите в американския щат Калифорния, които продължават от края на
Коментари Харесай

14 загинали: Силните бури в Калифорния продължават

Бурите в американския щат Калифорния, които не престават от края на декември, до момента са взелиживота на 14 души, съобщи губернаторътГавин Нюсъм.

Местните управляващи изтеглиха още райони в понеделник вечерта.

Предупреждения за наводнения, както и за лавини и тиня, имаше врайона към крайбрежния град Санта Барбара. Засегнат бе и град Монтесито, където живеят принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, както и водещата Опра Уинфри и други известни персони.

„ Нашето обръщение към калифорнийците е просто: Бъдете извънредно деликатни! ", сподели губернаторът Гавин Нюсъм, като предизвести, че ще има най-малко още няколко дни с тежка зимна конюнктура.

Много потоци и реки в най-гъсто популации щат в Съединени американски щати се спукаха по крайбрежията си вследствие на зимните стихии, пътищата в най-тежко засегнатите райони частично са непроходими. Заради към този момент влажните почви управляващите предизвестяват и за неочаквани наводнения и кални свлачища, изключително в региони, където горските пожари преди този момент са унищожили растителната завивка.

Само година откакто Калифорния записва една от, в случай че не и най-сухата си година в историята, Сан Францискоотбеляза предходната седмица втория си най-влажен ден от над 170 години.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР