Бури, проливни дъждове и силен вятър има в района на

...
Бури, проливни дъждове и силен вятър има в района на
Коментари Харесай

Бури и порои заляха почти цяла Турция

Бури, проливни дъждове и мощен вятър има в региона на Западна и Северозападна Турция през днешния ден, оповестяват локалните медии.

Морето заля крайбрежната алея и околните до брега пътища в Измир, в региона на Каршъяка, съобщи държавната телевизия ТРТ Хабер. Под вода останаха и релсите на минаващия наоколо трамвай. Екипи на общината се пробват да изпомпат прелелите води на морето.

Поради бурята в Измир е анулирано придвижването на корабите. Метеоролозите плануват, че неприятното време в региона ще продължи до на следващия ден.

Истанбул от сутринта е под въздействието на мощен вятър, който в някои региони на мегаполиса доближи скорост от 105 км/ч. Дъжд от тиня се изсипа тук-там в окръга, както и в прилежащия окръг Текирдаг.

В Коджаели, Северозападна Турция, бурята отнесе покривите на здания. Отменени бяха планувани курсове на кораби в региона на Измитския залив, показва турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

52 от общо 81 турски окръга са с предизвестие за стихии през днешния ден, осведоми частната телевизия НТВ. Метеорологичната работа на страната разгласи оранжев код за 17 окръга и жълт код - за 35 окръга.

Лошо време през днешния ден се планува за Егейска Турция, Западното Средиземноморие, Централен Анадол, Черноморието и региона на Мраморно море. Гражданите се предизвестяват да бъдат бдителни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР