Бури, придружени с валежи и вятър, се развихриха в някои

...
Бури, придружени с валежи и вятър, се развихриха в някои
Коментари Харесай

Порои заляха Бургас и Варна, нивата на някои реки се повишиха

Бури, съпроводени с превалявания и вятър, се развихриха в някои елементи от страната. 

Най-сериозно е ситуацията в Бургас. Малко след 14.00 часа там се развихри стихия с превалявания от дъжд и градушка. 

Има паднали дървета, наводнени са улици, което е провокирало тапи в града и покрайнините.

Дърво е паднало в двора на учебно заведение " Климент Охридски ". За благополучие няма потърпевши, няма и материални вреди.

Дърво е паднало върху автомобил по време на бурята, която се развихри над Бургас малко след 14.00 часа, заяви " Фокус ", като се базира на пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи – Бургас. Инцидентът се е случил на пътя сред кв. „ Крайморие “ и Бургас. В автомобила е имало хора, които не са потърпевши съществено. 

Гръмотевична стихия се развихри и във Варна. В региона придвижването по направленията Варна-София и Варна-Бургас е с нормална натовареност.

Обилни превалявания паднаха и в София и Благоевград.

Пътните настилки на двете автомагистрали също са мокри. Опасните сектори в региона на автомагистрала „ Хемус “ са край кариера Марциана и завоя за Повеляново. Най-рисковите места в посока Бургас са в региона на околност Харамията, селата Приселци и Рудник, както и разклона за село Близнаци.

Усложнена е ситуацията и на автомагистрала " Тракия ". Зрители на Нова тв изпратиха фрагменти, показващи спрели в спешната лента коли. 

За през днешния ден е разгласен жълт код за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в цялата страна. Очакват се краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии.

От Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха, че водните равнища на реките Искър, Вит, Янтра, Въча, Тополница, Марица, Беленска, Тунджа и Харманлийска, са се повишили през миналото денонощие, оповестява " Фокус ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР