Бури, които вероятно са предизвикали десетки торнада, убиха най-малко 21

...
Бури, които вероятно са предизвикали десетки торнада, убиха най-малко 21
Коментари Харесай

Жертвите на торнадата в САЩ достигнаха 21

Бури, които евентуално са провокирали десетки торнада, убиха минимум 21 души в дребни и огромни градове в южната част на Съединени американски щати и в Средния Запад, като мина през столицата на Арканзас, срутиха покрива на претъпкана концертна зала в Илинойс и зашеметиха хората в целия район с мащаба на вредите, оповестяват Асошиейтед прес и Ройтерс.

Потвърдени или хипотетични торнада в най-малко осем щата унищожиха домове и предприятия, разцепиха дървета и опустошиха квартали в обширна част от страната. Седем от починалите са живеели в един от окръзите на Тенеси, четирима - в дребното градче Уайн, Арканзас, трима в Съливан, щата Индиана, и четирима в Илинойс.  Други смъртни случаи вследствие на бурите, разразили се през нощта от петък против събота, бяха регистрирани в Алабама и Мисисипи, както и един наоколо до Литъл Рок, Арканзас, където съгласно градските управляващи повече от 2600 здания са се оказали на пътя на торнадо.

Зашеметените поданици на Уайн, обитаемо място с население към 8 000 души, намираща се на към 80 км западно от Мемфис, Тенеси, се разсъниха в събота, с цел да открият, че покривът на гимназията е опустошен, а прозорците са изпочупени и големи дървета са съборени. Изпочупени са стени, прозорци и покриви на жилища и търговски обекти.

В град Белвидиър в щата Илинойс торнадо срути покрива на спектакъл " Аполо " тъкмо когато там 260 души участваха на хеви метъл концерт. Един човек почина, а 40 бяха ранени, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР