Бургер за 20 евро стана хит в Амстердам. Любопитното е,

...
Бургер за 20 евро стана хит в Амстердам. Любопитното е,
Коментари Харесай

Бургер за 20 евро стана хит в Амстердам

Бургер за 20 евро стана шлагер в Амстердам. Любопитното е, че той е дело на началник готвач със звезди от " Мишлен ".

Нощувката в този влиятелен хотел в Амстердам стартира от 700 $, а за менюто се грижи началник с две звезди " Мишлен ". Но се сблъсква с действителността, откакто пандемията лишава гостите и нормалното му действие.

Хотелите и заведенията за хранене в Нидерландия превключват на доставки, а първокласният хотел стартира да предлага бургери за 20 $, макар че в началото отхвърля концепцията.

" В този интервал, в средата на пандемията, е нужно от ден на ден въображение и еластичност. Няма значение какво предлагаме, значимото е да е положително и да сме дали всичко от себе си ", сподели оцененият с две звезди " Мишлен " началник Сидни Шут.

Макар и бургер, той е същинско кулинарно прелъщение. Срещу цената от 19,50 евро клиентите получават 240 грама Холщайн-Фризийско телешко, гарнирано с бекон от британска порода прасета, отлежало сирене и питки бриош.

" Тъй като сме най-луксозният хотел в страната, бях песимистичен, само че страхотният ми екип съумя да ме убеди. Единственото, което си споделих, е, че в случай че го създадем, би трябвало да е нещо особено и впечатляващо. Така и стана ", сподели мениджърът на хотела Роберто Пейър.

Поръчките стартират да валят, само че те не могат да компенсират загубите от продължителното затваряне на хотелите и заведенията за хранене, признават от управата.

А когато въпреки всичко гостите се върнат, кулинарната алтернатива е дали бургерът да не остане в изтънчено меню на хотела за непрекъснато.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР