Burger King трябва да се изправи пред съд, твърдейки, че неговите Whoppers са твърде малки

...
От Джонатан Стемпъл(Ройтерс) - Американски съдия отхвърли предложението на Burger
Коментари Харесай

От Джонатан Стемпъл

(Ройтерс) - Американски съдия отхвърли предложението на Burger King да отхвърли дело, твърдейки, че е мамило гладни клиенти чрез правейки неговия сандвич Whopper да изглежда по-голям, отколкото е в действителност.

САЩ. Окръжният съдия Рой Алтман в Маями каза, че Burger King трябва да се защити срещу твърдение, че изобразяването на Whoppers върху таблата с менюта в магазина подвежда разумни клиенти, което представлява нарушение на договора.

Клиентите в предложения групов иск са обвинени Burger King за изобразяване на бургери със съставки, които „преливат върху кифличката“, което прави да изглежда, че бургерите са с 35% по-големи и съдържат повече от двойно повече месо, отколкото се сервира във веригата.

Burger King, единица от Restaurant Brands International контрира, че не е необходимо да се доставят бургери, които изглеждат „точно като на снимката“, но съдията каза, че зависи от съдебните заседатели „да ни кажат какво мислят разумните хора“.

В решението си, оповестено публично в петък, Алтман също позволи на клиентите да предявяват искове за небрежност и неоснователно обогатяване.

Той отхвърли искове, основани на телевизионни и онлайн реклами, като не намери нито една, в която Burger King обещава размер на бургер, " или тегло на баница и не успя да го достави.

Burger King и неговите адвокати не отговориха веднага на исканията за коментар във вторник. Адвокатът на ищците не беше открит за коментар. Предишни опити за посредничество при постигане на споразумение се оказаха неуспешни.

McDonald's и Wendy's се защитават срещу подобен иск във федералния съд в Бруклин, Ню Йорк. Адвокатът на ищците там в понеделник цитира мнението на Алтман, за да оправдае продължаването на делото.

Taco Bell, поделение на Yum Brands, беше съдено миналия месец в съда в Бруклин за продажба на Crunchwraps и мексикански пици, за които се твърди, че съдържат само наполовина толкова, колкото е обявено.

Всяко съдебно дело търси най-малко $5 милиона обезщетение.

Делото е Coleman et al срещу Burger King Corp, Окръжен съд на САЩ, Южен окръг на Florida, No. 22-20925.

(Репортаж от Джонатан Стемпъл в Ню Йорк; Редактиране от Дейвид Холмс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР