Бургаското дерби открива 17-ия кръг на СуперВолей лигата при мъжете.

...
Бургаското дерби открива 17-ия кръг на СуперВолей лигата при мъжете.
Коментари Харесай

Бургаското дерби открива 17-ия кръг в мъжкото волейболно първенство

Бургаското дерби открива 17-ия кръг на СуперВолей лигата при мъжете. В днешния 24 февруари (петък) един против различен излизат вицешампионите Нефтохимик 2010 (Бургас) и Дея спорт (Бургас). Мачът е от 18:00 ч. в зала " Младост ".

Воденият от Атанас Петров отбор е в серия от 11 следващи победи, като е втори в таблицата с 37 точки (12 победи, 4 загуби) - на точка от водача ЦСКА, който има и победа повече. Дея спорт водени от Франческо Кадеду са пети с 33 точки (11 победи, 5 загуби). В първата среща посред им - в шести кръг, вицешампионите надвиха с 3:2 гейма. 

И двата отбора са в серия - Нефтохимик с 11 следващи триумфа, а градският им противник - с осем. В последния кръг се постановиха надлежно над Левски София с 3:1 гейма, Дея записа служебна победа над Славия.  

Във втория мач за деня Пирин (Разлог) излиза срещу Славия. Волейболистите на Благовест Катранджиев са хазаин на срещата, която стартира в 18:00 ч. в зала " Септември ". Разложани са девети с 16 точки (5 победи, 11 загуби), " белите " са последни с 3 точки (1 победа, 15 загуби). Двата отбора се срещнаха в шести кръг, състезателите от югозападния град се постановиха с 3:1 гейма.  

В съботния предстоят три срещи: Черно море (Варна) - Берое 2016 (Стара Загора), Марек Юнион-Ивкони (Дупница) - Левски София, Добруджа 07 - Монтана. 

Първи на терена излизат " моряците " и отборът от града на липите - дуелът е с начален час 17:30 ч. в зала " Христо Борисов " в морската столица. Варненци са осми в таблицата с 15 точки (6 победи, 10 загуби), беройци са шести с 30 точки (10 победи, 6 загуби). 

15 минути по-късно е дуелът сред Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и Левски София. " Сините " преследват 12-и триумф, след две следващи провали - от Дея спорт с 2:3 гейма и от Нефтохимик 2010 с 1:3 гейма.  

Волейболистите на Николай Желязков са четвърти в таблицата с 33 точки (11 победи, 5 загуби), дупничани са 11-и с 9 точки (3 победи, 13 загуби).  

Интригуващ се чака да бъде и дуелът сред Добруджа 07 и Монтана, който стартира в 18:00 ч. Воденият от Данаил Милушев отбор приема състезателите от Северозапада в зала " Добротица ", като ще направи всичко допустимо да затрудни противника на своя територия. В първата среща посред им, през ноември, монтанчани се постановиха с 3:1 гейма. Добричлии са десети в таблицата с 15 точки (4 победи, 12 загуби), воденият от Даниел Пеев тим е седми с 25 точки (9 победи, 7 загуби). 

За свършек на кръга следва още едно дерби - сред ЦСКА и Хебър (Пазарджик). " Червените " одобряват първенците в зала " Васил Симов ", на 27 февруари (понеделник) - в 18:00 ч. Пазарджиклии са трети във краткотрайното класиране с 34 точки (11 победи, 5 загуби), " армейците " са водачи с 38 точки (13 победи, 3 загуби).   " Тигрите " са устремени към 12-и триумф, като ще търсят наложителен реванш за провалянето с 2:3 гейма от шести кръг.  От своя страна, домакините също ще са стимулирани за нова победа. Какво ще се случи, ще разберем в понеделник. 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР