Бургаският районен съд разпореди да бъде съборена част от южната

...
Бургаският районен съд разпореди да бъде съборена част от южната
Коментари Харесай

Ще събор ли община Созопол част от южната крепостната стена?

Бургаският областен съд разпореди да бъде съборена част от южната крепостна стена на Созопол. Претенциите са за към 6.5 кв. метра - част от архитектурно-исторически комплекс „ Южна крепостна стена и кула " в остарялата част на Созопол. Консервацията и реставрацията им продължиха 17 година и бяха финансирани от Европейския съюз.

Причината за решението на съда е, че археологическият обект скривал гледката към морето на притежателя на заведение.

Видях, че 5-6 индивида в двора ми, които зидаха. Можете ли да си визиите - това го вършиха без да са ме попитали и без позволение. Искам да съборят противозаконната стена. Никаква стена е нямало тук, сподели притежателят на парцела Иван Илиев.

Става въпрос за реализация на план, граничещ с частен парцел. Не мога да разясня решенията на съда, нито качествата на плана. Малко е преиграно с надстрояването, само че в основата има непокътнат оригинал. Следва да се изпълнят решенията на съда, разяснява шефът на Археологическия музей в Созопол Димитър Недев.

Председателят на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов уточни, че на мястото той помни, че е имало полусрутена къща. Такъв дувар в този тип не е имало, даже да е имало, не се е виждал, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР