Бургаският плувец и световен рекордьор по 12-часово плуване в 50-метров

...
Бургаският плувец и световен рекордьор по 12-часово плуване в 50-метров
Коментари Харесай

Димитър Николов подари Златна карта на бургаския плувец Цанко Цанков

Бургаският плувец и международен рекордьор по 12-часово плуване в 50-метров басейн Цанко Цанков получи през днешния ден от кмета Димитър Николов Златна карта, предоставяща му безграничен свободен достъп до всички басейни на територията на община Бургас. " С нея ще можеш да тренираш и поддържаш съвършена форма, постоянно, когато си в Бургас и във всеки наш плувен басейн ", показа кметът Николов и добави, че табелата, ознаменуваща международния връх на Цанко Цанков ще бъде сложена по подобаващ метод на мястото, на което бе подложен новия международен връх за 12-часово плуване в басейн.
Световният рекордьор по 12-часово плуване в 50-метров басейн ще бъде препоръчан и за почетен жител на идната сесия на Общинския съвет.
Цанко Цанков подари на градоначалника своя плувна шапка, която надписа в символ на признателност за съдействието на Община Бургас и реализирането на събитието на 22 август в басейн " Флора " и показа, че истинската шапка с българския трибагреник, с която плува преди 4 дни, ще бъде дарена на Музея на спорта, където има негов ъгъл, в който е и спортният екип от преплуването на Бургаския залив предходната година.

" Аз съм от Бургас, само че от 11-ти клас се реалокирах в София, защото тогава станах част от националния тим по плуване. Спомням си, че след един лагер в Белмекен се върнах в Бургас и единствения работещ басейн беше в Младежкия дом. Температурата на водата беше 17 градуса, а в един кулоар с 38 деца беше съвсем невероятно да се тренира. Тогава се принудих да напусна и отида в София, където да завърша приблизително обучение, а по-късно и Строителния институт. Сега съм хидроинженер по обучение. След време желая да се занимавам с създаване и поддържане на басейни ", описа Цанко Цанков.
" Свалих 4 кг. при слагането на международния връх. Откритият басейн в допълнение утежни изискванията, в които плувах, а температурата на въздуха беше 33 градуса. Благодаря ви за поддръжката, която ми оказахте и, без която нямаше това да стане допустимо. Винаги можете да разчитате на мен за начинания, свързани с Бургас ", добави още Цанков.
 Българин усъвършенства международен връх по плуване, кандидатства за Гинес Българин усъвършенства международен връх по плуване, кандидатства за Гинес
Цанко Цанков с нов международен връх в 50-метров басейн. Повече от два часа преди края на 12-часовия плувен маратон, бургазлията съумя да...
Кметът Димитър Николов, зам.-кметът Диана Саватева и Цанко Цанков се сплотиха към концепцията за нов плувен маратон в открити води, който да се състои в акваторията на Морска гара на Пристанище Бургас. Той може да бъде с отдалеченост от 10 000 м., проведени в 4 обиколки по 2500 м. Според плувецът надпреварата има всички условия след време да елементарно да прерасне в кръг от международната купа по плуване в открити води, чиито хазаин да бъде Бургас.

Плувецът показа, че идващото самоуверено предизвикателство пред него е обвързвано с първото в историята преплуване на протока Гибралтар, свързващ Европа с Африка следващата година, и преместване на знамето на Община Бургас там. Пак тогава Цанко счита да взе участие в някои от кръговете за международната купа по плувен маратон, чиито домакини през идната година са Абу Даби, Будапеща, в Португалия и Барселона.
Поздравителни адреси от кмета Николов бяха връчени персонално от Цанко Цанков на бургаските плувни клубове - ПК " Черноморец ", ПК " Бриз ", ПК " Метропол ", ПК " Акулите ", ПК " Започни да плуваш ", КВС " Бургас " и ПК " Нефтохимик, за присъединяване и съпричастността им в спортното достижение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР