Бургаският окръжен съд остави в ареста обвинените в брутално убийство

...
Бургаският окръжен съд остави в ареста обвинените в брутално убийство
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста двамата обвинени в убийството на клошар в Айтос


Бургаският областен съд остави в ареста упрекнатите в брутално ликвидиране на 70-годишния клошар в град Айтос Асен Пуров, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Желязко Данчев (на 20 г.) и Ясен Стойчев (на 16 г.) преди дни откакто са пили са нанесли без никакъв претекст 32 смъртоносни удара с нож и голям брой юмрука в главата на възрастния човек. Нападнали са Пуров до момента в който спи в необитавана сграда.

Очаква се в идния развой двамата да се признаят за отговорни и делото да прочете по съкратена процедура. Мотив за убийството няма.

„ Тогава, когато съм осъществявал контакт с него, той не беше в цялостна степен съответен, към момента беше несъответстващ под влияние на алкохол. Нямат явен претекст за осъществяване на закононарушението ”, сподели служебният бранител на малолетния Ясен, юрист Георги Габровски.

И двамата убийци обаче признали пред проверяващите, че са пили бира, а след това към литър ракия. Продължили да пият след осъщественото закононарушение. Желязко не можал да изясни пред юрист Илиева за какво са направили убийството.

„ Каза че са употребявали алкохол след което са направили действието. Никой до в този момент не е споделил за какво ”, удостовери служебният бранител на 20-годишния Желязко, юрист Добрина Илиева.

Заради бруталното закононарушение, държавното обвиняване ще упорства за най-тежко наказване за двамата роми. Желязко Данчев може да получи до 20 година затвор, а малолетният Ясен Стойчев - от 5 до 15 години отнемане от независимост.

„ Предвид метода на осъществяване на действието държанието на двамата причинители, смятам че това са едни човешки същества, които имат доста неуважително отношение към човешката същина, към телесната цялост, нямат никаква развита ценностна система и по тази причина желаех най-тежката мярка за неотклонение и за двамата, в това число и за малолетния ”, съобщи прокурор Красимира Кателиева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР