Бургаският окръжен съд даде ход на делото за жестоко убийство

...
Бургаският окръжен съд даде ход на делото за жестоко убийство
Коментари Харесай

Тръгна делото за жестокото убийство на бургаската учителка, намушкана над 65 пъти от сина си

Бургаският областен съд даде ход на делото за грубо ликвидиране на именитата бургаска учителка по литература Рада Гешева. Пред съда се изправи синът ѝ Георги Генджев, който умъртви майка си с нож.

Над 65 пъти е била намушкана 64-годишната учителка, която беше открита мъртва в дома си през януари тази година. Това разкри наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев.

По думите му направената експертизата е потвърдила вменяемостта на арестувания за убийството Георги Генджов - наследник на Гешева. По време на следствието стана ясно, че той е лежал девет пъти в психиатрия и е диагностициран с " шизофрения ”, която се е отключила след систематична приложимост на марихуана.

Генджов беше наведен в правосъдната зала с белезници, като пред правосъдния състав той се държа несъответстващо и повтори няколко пъти „ 300 000 обезщетение “, а по-късно запита: „ Невинен ли съм? Ще лежа ли в пандиза? “.

В коридорите на правосъдната палата бранителят му юрист Ваня Радиева уточни, че младият мъж е имал дълготраен спор с майка си, която е желала да го лекува в психиатрична клиника.

Двамата постоянно стигали до словесни конфликти, защото 25-годишният Георги отказвал да пие медикаментите си. Пред бранителя си той е декларирал, че не помни нищо от случилото се в деня на убийството, само че е признал виновността си.

Съдебната власт е назначила девет движимости лица по делото. Призовани са и петима очевидци, измежду които са бащата на Георги Генджов и неговата баба. Бургазлията е с повдигнато обвиняване за осъществено ликвидиране по изключително нечовечен метод.

По време на днешното съвещание стана ясно, че през годините родителите на обвинения са подавали няколко сигнала за домашно принуждение, само че в следствие те са били оттегляни.

Припомняме, че Генджов самичък съобщил за убийството в полицията. Ден след нещастието криминалисти показаха, че той е имал душевен проблеми в резултат на несъразмерната приложимост на високорискови опиати.

А най-вероятно и параноидна шизофрения поради систематичната приложимост на марихуана. Гешева е отгледала Георги сама. Към оня миг той е бил студент. От първите му показания стана ясно, че последният спор сред него и майка му е бил за пари. Следващото съвещание ще се организира на 6 август. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР