Бургаският кмет Димитър Николов поздрави ученици, учители и родители по

...
Бургаският кмет Димитър Николов поздрави ученици, учители и родители по
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов: Бургас притежава прекрасни преподаватели и талантливи деца

Бургаският кмет Димитър Николов поздрави възпитаници, учители и родители по случай първия образователен ден.
"Уважаеми възпитаници, учители и родители,
С най-голямо наслаждение ви приветствам във връзка първия образователен ден - 15 септември.Това е специфичен миг за всеки от нас, защото е обвързван с едни от най-приятните страсти и мемоари в живота ни.Нека първият образователен звънец ни направи по-единни и да ни зареди с оптимизъм.

Община Бургас постоянно е работила със особено отношение към образованието, тъй като то е в основата на всеки триумф и революционна смяна. Горди сме, че посрещаме новата образователна година с откриването на ново учебно заведение, актуализирани дворни пространства с площадки за спорт и повече места за банкет в детските градини и яслите. Уверявам Ви, че ще продължаваме тази наша политика и отсега нататък.

Мили деца, през днешния ден учебният звънец ви събира още веднъж дружно в клас. Някои за първи път ще седнат на учебния чин, на други им предстоят матури и изпити. Пожелавам на всички вас една сполучлива година, в която да натрупате нови познания, да откриете нови другари и да изпитвате наслаждение от работата със своите преподаватели и съученици.

Уважаеми родители, бъдете постоянно добра опора на своите деца, до момента в който те попиват нови познания и се оправят с поставените им задания. Днес ролята ви в процеса на образование и образование е извънредно значима, с цел да опазим най-малките членове на нашето общество от заплахите, които ги дебнат в интернет и външната среда.

Скъпи учители, вие се изправяте още веднъж пред предизвикването да отстоявате правилата на една почтена специалност и да дарявате познания на младите генерации, които в утрешния ден ще работят за развиването на нашия град и нашата страна. Изпълнението на тази задача е невероятно, без човек да вложи душа и обич в своята работа. Искрено ви благодаря за това, че не спирате да го вършиме.

Всички знаем, че Бургас има прелестни преподаватели и надарени деца. Вярвам, че и тази година наши тимове ще печелят медали от олимпиади и международни съревнования и с това ще популяризират името на града ни. Община Бургас постоянно ще бъде ваш сътрудник по пътя на знанието, тъй като то е пътят към положителното бъдеще.

На добър час през новата образователна година! "
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР