Бургаският дехов оркестър е номиниран за награда Кристална лира“ с

...
Бургаският дехов оркестър е номиниран за награда Кристална лира“ с
Коментари Харесай

Подкрепете бургаския Духов оркестър в гласуването за награда „Кристална лира“

Бургаският дехов оркестър е номиниран за премия „ Кристална лира “ с юбилейния си концерт на 3 декември 2022 година в Културен дом НХК. Поводът бе 75 години от основаването му.

На самото събитие оркестърът бе награден с „ Кристално огърлие “ на СБМТД. А „ Кристална лира “ е отличие, основано през 1997 година, което се връчва за основаване на система за публично отбелязване на забележителни достижения в изпълнителското и танцовото изкуство. Инициатори още веднъж са Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и организация „ Кантус Фирмус “. През актуалната година събитието се осъществя с медийната поддръжка на радио „ Класик А “.

Чест и привилегия за музикантите от Духовия оркестър на Бургас е да бъдат номинирани измежду редицата други известни български реализатори, сформира и педагози. Можете да гласувате за него до 30 октомври тук:

През 1947 година в Бургас е основан Граждански Духов Оркестър. Той е следовник на образувания през далечната 1889 година боен оркестър към 24-и Черноморски пехотен полк.

Основен блян на оркестъра през всичките тези години е слагането на духовата музика във фокуса на публичното полезрение. За задачата той поддържа високо професионално майсторство и разнороден репертоар.

Всички действия на оркестъра през днешния ден са подчинени на концепцията да затвърдят неговото име като самобитна културна емблема на град Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР