Бургаският апелативен съд потвърди изцяло присъдата от 4 г.затвор за

...
Бургаският апелативен съд потвърди изцяло присъдата от 4 г.затвор за
Коментари Харесай

Потвърдено: 4 г. затвор за шофьор, сгазил ученик на пешеходна пътека

Бургаският апелативен съд удостовери напълно присъдата от 4 г.затвор за 60-годишния Кирил Георгиев, който с " Шевролет " -а си умъртви на място възпитаник на пешеходна пътека до с. Атия. Решението бе огласено през днешния ден - тъкмо в деня, в който се навършва година от гибелта на 16-годишния Костадин, ученик на гимназията по туризъм в града.

Подсъдимият бе приет за отговорен, по тази причина че нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност блъснал момчето на пешеходната пътека, сега, в който то пресичало, с цел да отиде на автобусната спирка.Магистратите дефинират държанието на лидера в съответната обстановка, като " повърхностно и смело, и в същата степен публично укоримо ".
 След дъжд - качулка: След нещастието, на мястото бе издигната пасарелка АПИ
„ Настъпилото произшествие е по изключителна виновност на подсъдимия. Заключението на тройната автотехническа експертиза сочи, че лидерът е управлявал автомобила си с превишена за сектора от пътя скорост - 95 км/ч при позволена 60 км/ч.

Вещите лица са установили, че в случай че Кирил се е движил с указаната скорост, е имал опция да види навреме пресичащия юноша и да понижи или да спре автомобила , като по този метод е щял да предотврати съдбовния удар “, се показва в мнението на възивната инстанция.-->

Лошите метеорологични условия, намаляващи видимостта са претендирали нараснало внимание от страна на лидера, даже по-ниска от допустимата скорост на придвижване, акцентират магистратите. И допълват, че: Подсъдимият е познавал добре този пътен сектор, защото е пътувал по него всекидневно и е следвало да се съобрази с всички знаци, маркировки и органичния, както и нормалното придвижване на пешеходци в този времеви период.

Допуснатият случай се отличава с извънредно висока степен на социална заплаха, се споделя още в правосъдното решение. „ Тези закононарушения бележат забележителна динамичност напоследък и прекършват живота на младежи, заради което обществото е извънредно сензитивно към този жанр действия и демонстрира интензивност посредством основаване на цивилен организации свързани със отбрана децата на пътя “, написа в решението на Апелативен съд-Бургас.
 
То не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР