Бургаският апелативен съд остави в ареста задържан за убийство на

...
Бургаският апелативен съд остави в ареста задържан за убийство на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста убиеца на бременната с близнаци Мария

 Бургаският апелативен съд остави в ареста арестуван за ликвидиране на 17-годишна бременна жена. Обвиняемият апелира пред въззивната инстанция отхвърли на Окръжен съд – Ямбол да промени мярката за процесуална насила от " задържане под стража “ в по-лека.

Йовчо Стоянов е притеглен като обвинен за това че на 12 август 2021г. в село Недялско, Област Ямбол съзнателно умъртвил бременната Мария. Престъплението е квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 4 вр. член 115 Наказателен кодекс, наказуемо с " отнемане от независимост " от петнадесет до двадесет години, а като различни наказания са планувани " пожизнен затвор " и " пожизнен затвор без подмяна ".

В това произвеждане съдът преценя законността на задържането все още, в който преглежда делото. Въззивният състав отбелязва в определението си, че произнасянето по въпроса за мярката за неотклонение, няма отношение към крайния акт на съда, решителен въпроса за виновността на лицето.

Втората инстанция намира, че и към сегашния миг, са налице изискванията за налагане и респективно за продължение действието на най-тежката мярка за процесуална насила. Не са налични условия, които да разколебаят обосновано съмнение, че Й.С. е направил закононарушението. Доказателствата по делото сочат, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Въззивният съд регистрира фактическата трудност на следствия проблем и възприема, че все още продължителността на задържане на Й.С., открита от по-малко от два месеца, към момента е в границите на рационалния период, според Европейската спогодба за правата на индивида и българския Наказателно-процесуален кодекс.

Апелативните съдии намират за закономерен извода на окръжния съд в   Ямбол за продължение задържането на обвинения, което да обезпечи явяването му пред органите на следствието, както и срочното и законосъобразно протичане на наказателното произвеждане против него. 

Определението на Апелативен съд – Бургас не предстои на касационно обжалване и протестиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР