Бургаският апелативен съд е потвърдил , които са баща и

...
Коментари Харесай

Окончателно: Задържаните в „Слънчев бряг“ баща и син остават за постоянно в ареста

Бургаският апелативен съд е удостоверил , които са татко и наследник , е била взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Те са упрекнати в това, че на 3 януари в комплекс „ Слънчев бряг “ пред хотел „ Северина “ в лек автомобил „ БМВ “, действайки в съучастничество, като причинители, без съответно позволение, според закона, са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции – канабис /марихуана/.

Според апелативните съдии в събраните на този стадий доказателствени материали се съдържа минималния размер от данни, задоволителни да обосноват изводът за съпричастността на двамата обвинени в осъществено закононарушение по чл.354а, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс.

В управлявания от обвинения Данчо Данев лек автомобил е открито 999,590 гр. наркотично вещество . Видът, чистото тегло и процентното наличие на дейното вещество – тетрахидроканабинол са били открити посредством изпълнената физико-химическа експертиза .

Въззивният състав приема за вярна преценката , че е налична и заплахата обвинените да извършат друго закононарушение. Тя се извежда от особеностите на метода на реализиране на престъплението–задружни дейности, потреблението на МПС за превозване на високорисковото наркотично вещество , неговото съществено количество и метода му на предпазване и пакетиране. Тази заплаха във връзка с единия от обвинените се свързва и неговото обременено правосъдно минало.

Съдът намира, че предлаганата по-лека мярка – „ домакински арест “ е неприемлива , поради откритите в жилището, по непрекъснатия адрес на двамата обвинени, на разнообразни субстанции, реагиращи на марихуана, кокаин и метамфетамин.

Апелативните съдии показват, че с оглед ранната фаза на следствието , най-адекватна на степента на социална заплаха на действието и на причинителите мярка за неотклонение е „ задържане под стража “.

Съдебното определение е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР