Бургаският административен съд отложи делото срещу Регионалната екоинспекция в града

...
Бургаският административен съд отложи делото срещу Регионалната екоинспекция в града
Коментари Харесай

Отлагат делото Алепу, вещите лица не са готови с експертизата

Бургаският административен съд отсрочи делото против Регионалната екоинспекция в града по проблема със, съобщи БНР.

Според мнението на прокуратурата, екоинспекцията в нарушаване на Закона, е съгласувала строителния план без оценка за въздействия върху околната среда. Бургаският административен съд даде ход на делото и го отсрочи, тъй като движимостите лица не са изготвили назначената сложна правосъдно –техническа експертиза. Прокурорът по делото Андрей Червеняков изясни, че би трябвало да се откри дали има съществуване на свлачищен развой.
 Подпорната стена на Алепу укрепва предстоящ курортен комплекс " Подпорната стена " на Алепу укрепва предстоящ курортен комплекс
Подпорната стена в Алепу на така наречен Шофьорски плаж, за която дълго време се говореше, че брегоукрепителна, е за да укрепи самият стро...

" За който, съгласно нас, е било наложително провеждането на процедура по, която не е осъществена. Предмет на експертизата е точно изасняването на този въпрос. Компетенцията на съда е тази, която е регламентирала и 16 дефинирани въпроса към движимостите лица, които следва да дадат обективно умозаключение, " сподели Червеняков.

Регионалната екоинспекция в Бургас би трябвало да изясни за какво е съгласувала плана за подсилване на свлачище и създаване на жилищен комплекс в местността „ Алепу “ без правенето на Оценка на въздействието върху околната среда. Юристът на екоинспекцията Анна Ковачева през днешния ден отхвърли коментар. Следващото съвещание по делото е планувано за 23-и ноември. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР