Бургаските лекати върнаха към живота 4-годишно дете след инцидент в

...
Бургаските лекати върнаха към живота 4-годишно дете след инцидент в
Коментари Харесай

Бургаските лекари върнаха към живота 4-годишно дете след инцидент в басейн

Бургаските лекати върнаха към живота 4-годишно дете след случай в басейн. 

Извадено е от водата без дишане и със спряло сърце. По време на реанимацията на място сърцето потегля и стопира няколко пъти, а в болничното заведение е признато в кома. В Отделението по реанимация вършат всичко допустимо, с цел да стабилизират детето и да го върнат към живота, въпреки че първичните прогнози по никакъв начин не са положителни. За наслада на всички, момиченцето към този момент е отвън заплаха и е изписано от отделението.

Увеличение на пациентите, признати след удавяне, регистрират в УМБАЛ Бургас. Това лято случаите във водни басейни са повече, в сравнение с през предишното, демонстрира болничната статистика, съобщи varna24.bg.

Лекарите приканват родителите да не оставят дребните деца без контрол даже и за секунди, без значение дали се намират на морето или на басейн. И да реагират незабавно, в случай че децата са тихи и не мърдат във водата. Обикновено децата играят шумно и са дейни, в случай че затихнат това е сигнал, че нещо може да не е наред, изясняват те.

Специалистите от Отделението по реанимация споделят, че най-честите категории хора, признати след удавяне, са деца, младежи и възрастни над 60 година Сред възрастните доминират чужденците и туристите от други градове, които не се преценяват с заплахите на морето и надценяват силите си. Хора на междинна възраст, както и бургазлии, попадат в болничното заведение по-рядко. След воден случай наблюдението от реаниматор е наложително, тъй като има риск от късни затруднения, оток и инфекции на белите дробове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР