Бургаската полиция е сформирала екип от опитни специалисти, които ще

...
Бургаската полиция е сформирала екип от опитни специалисти, които ще
Коментари Харесай

Бургаската полиция с извънредни мерки след смъртоносната заплаха, която плъзна в местно школо

Бургаската полиция е образувала екип от опитни експерти, които ще начертаят серия от ограничения за битка със „ Синия кит ”.Това е направено незабавно след вчерашния сигнал от управлението на ОУ „ Св. Климент Охридски ”, че в телефона на четвъртокласничка е открита покана за присъединяване в смъртоносната игра.

Екипът включва проверяващи служители на реда, криминалисти, контрольор „ детска педагогическа стая” и чиновници, работещи в областта на виртуалните закононарушения, оповестява Флагман.бг.

Бургаската полиция от години организира срещи за предварителна защита на киберпрестъпленията, само че до момента те бяха главно с родители на възпитаници от 6-ти клас нагоре. Ченгетата към този момент възнамерявали да разширят таргет групата поради „ Синия кит”, защото „ гурутата” в играта набелязвали по-малки и по-лесни за операция деца.

Припомняме, че бургаското ОУ „ Св. Климент Охридски” безусловно беше вдигнато по паника, тъй като едно от децата посочило на преподавател поканата на телефона си за рисковата игра. На място незабавно е изпратен полицейски патрул от Пето районно управление (на МВР), а учебното управление разгласява на Facebook страницата си обръщение до всички родители.

„ Контролирайте използването на интернет, игри и разнообразни обществени мрежи, в които децата Ви имат профил, макар че нямат право, тъй като са непълнолетни”, гласи част от известието, което към този момент е отстранено от страницата на школото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР