Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд , който е обвинен

...
Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд , който е обвинен
Коментари Харесай

14-годишният младеж, обвинен в убийство на македонец в к.к. „Слънчев бряг“, се изправя пред съда

Бургаската окръжна прокуратура съобщи на съд, който е упрекнат в това, че е ограбил и умъртвил македонец в к.к. „ Слънчев бряг “ . От държавното обвиняване прецизират, че той е малолетен , само че е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Той е обвиняем за това, че е лишил 1400 лв. от владението на чужденеца И.Н., удряйки го с дървен прът по главата. Грабежът е съпроводен с убийството му .

Престъплението е осъществено на 22 април в к.к. „ Слънчев бряг “-запад . То е квалифицирано по чл.199, ал.2, т.2, предл. първо, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че Асенов и потърпевшият са се познавали . В деня на убийството малолетният е видял, че И.Н. носи посочената сума в себе си и съставил проект по какъв начин да му я отнеме . Младежът е забелязал, че жертвата му е изпила доста количество алкохол ., след което му е нанесъл голям брой удари с дървен прът в главата , с цел да пречупи съпротивата му. Асенов е лишил 1400 лв. , а нанесените удари са довели до гибелта на потърпевшия.

Окръжният съд в Бургас е насрочил съвещанието си за на следващия ден .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР