Бургаската община Средец отбелязва 30 години от създаването си. С

...
Бургаската община Средец отбелязва 30 години от създаването си. С
Коментари Харесай

Популяризират археологическия резерват Деултум край Дебелт

Бургаската община Средец отбелязва 30 години от основаването си. С възстановки, полемики и празненство под звездите ще бъде разпространяван като туристическа дестинация археологическият резерват Деултум край Дебелт, предава БНР.

„ Легионери, весталки и знатни римляни ще вдъхнат живот на останките от античната колония. Така желаеме да представим по атрактивен метод богатата история на Делтум и да притеглим повече туристи ", изясни шефът на Археологическия резерват Красимира Костова.

„ Поканили сме групата за исторически възстановки в град Свищов, която ще показа детайли от всекидневието на легионера, разнообразни демонстрации като тракийски ритуали, школа за гладиатори, римска женитба ", добави тя.

Предвидени са още дегустации на локални ястия, фолклорни осъществявания и кръгла маса, на която ще се разискват другите форми на туризъм, които районът може да предложи. Организаторите плануват денят на Делтум да се организира всяка година.

Резерватът е ситуиран на 83 хектара повърхност. Обектите в него са от дълбока античност. В продължение на 2 000 години районът е бил измежду значимите стопански центрове в Югоизточна Тракия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР