Бургаската детска градина Радост“ бе отличена с Европейската награда за

...
Бургаската детска градина Радост“ бе отличена с Европейската награда за
Коментари Харесай

Бургаска детска градина бе отличена с Европейската награда за иновативно обучение

Бургаската детска градина „ Радост “ бе отличена с Европейската премия за новаторско образование – EITA` 2022.

Наградата се връчва по самодейност на Европейската комисия в региона на образованието и се организира под егидата на българския еврокомисар Мария Габриел от 2021 година насам. Темата тази година бе “Да учим дружно, да насърчаваме творчеството и устойчивостта ”.

На европейско равнище са отличени 98 плана от 29 страни. От България плановете са в четири категории – „ Образование и грижа в ранна детска възраст “, „ Начално обучение “, „ Средно обучение “ и „ Професионално обучение и образование “. На 20 октомври просветителните институции от България получиха в Пловдив тазгодишната Европейска премия за новаторско образование. Събитието се провежда от Центъра за развиване на човешките запаси, а посетители на форума, на който наградените показаха положителните си практики, бяха заместник-областният шеф на Пловдив Даниела Николова и началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова.

На 25 октомври в Брюксел ДГ „ Радост “ с филиал в кв. Крайморие – Бургас, ОУ „ Христо Смирненски ” – Хасково, ПГХТБТ „ Мария Кюри “ – Разград и ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров ” – Видин бяха отличени на публична гала в наличието на българския еврокомисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел.

Отличеният план „ Креативни учители – изобретателни деца “ осъществя новаторски педагогичен практики, нови изобретателни способи и подходи на работа за даване на качествено образование по изкуства и стимулирането на креативния заряд, творчеството, любознателността и сензитивността на децата.

Тази премия е самопризнание за упорития труд на екипа на ДГ „ Радост “ при създаването и реализацията на планове, ориентирани към запазване на детската характерност посредством изменяне на позицията на педагога: от блян да влияе по нормативни наставления към насърчаване и запазване на детската уникалност.

Наградата е и катализатор за бъдещи нови разработки, нововъведения и планове, които да бъдат подтик към творчество, резистентност, обединяване, сериозно мислене като градивни детайли на бъдещето на образованието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР