Burgas24.bg Пресконференция на тема “Един месец след Росенец - какво не

...
Burgas24.bg
Пресконференция на тема “Един месец след Росенец - какво не
Коментари Харесай

Христо Иванов в Бургас: Държавата си затваря очите за плажа в Росенец

 Burgas24.bg Пресконференция на тематика “Един месец след Росенец - какво не свършиха институциите и какво би трябвало да се направи " даде водачът на “Да, България! " и съпредседател на “Демократична България " Христо Иванов  пред Община Бургас. В конференцията участваха също Ивайло Мирчев, член на ИС на “Да, България! " и Димитър Найденов, общински консултант от групата на “Демократична България " в Общински съвет - Бургас.

" Научихме, че още веднъж пътят към плажа на " Росенец " е блокиран. Трябва да се позволи достъпа на жителите до него. Днес ще отидем още веднъж там. Министерството на районното развиване се изненада, че там има плаж. Казусът е трансфериран на Министерство на туризма, което не е могло да стигне до там. Също поради тази ограда. Пуснали сме сигнал и до кмета. Това не е единствената постройка в България с противозаконни елеменит. Този проблем е емблематичен ", сподели Иванов

" Става дума за едно лице (почетният ръководител на Движение за права и свободи - Ахмед Доган), една система, която е изключвала страната, с цел да си осигуро това нещо там. Няма нищо нелегално там. Нашето гледище е цялата територия да се контролира. Държавата да си свърши работата. Няма деяние за актуване на плажа, няма деяние по отношения на яхтеното пристанище. Кметът на Бургас не предприема достатъчно дейности да се обезпечи достъп. Заместник-министър Нанков продължава да си пуска отпуски и не носи никаква отговорност. Ако не престават да поставят огради, ще продължим да идваме, до момента в който не се позволи този проблем. Тази постройка трябва да е с АКТ 16 и всеки български жител да има достъп до него. Ще открием банкова сметка за издигане на пилона, на който да се окачи българското знаме на плажа ".

" Нямаме информация да Доган и Пеевски са си снели защитата от НСО. Не знам какво става и с хората, които ни блъскаха на плажа " НСО отхвърли да ни даде информация за това какъв брой е коствала защитата им на нас ". 

Каквито и ремонтни дейности да вървят в този парцел, няма правно съображение, на което пътят да бъде ограждан. Достъпът би трябвало да свободен за всички жители. Оградата е на пътя, залепена е скица, наподобяваща на рисунка. Тя не е съгласувана с Община Бургас. Държавата би трябвало да се сезира и да си припознае парцела, допълни го Димитър Найденов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР