Burgas24.bg. В Районен съд – Бургас е образувано дело за

...
Burgas24.bg. В Районен съд – Бургас е образувано дело за
Коментари Харесай

Рагевски се изправя пред съда, но не за убийството на Юмер и брокерката Теодора

Burgas24.bg . В Районен съд – Бургас е формирано дело за вещно укривателство и документни закононарушения, по което обвиняем е Станимир Рагевски.

Районна прокуратура – Бургас е повдигнала обвиняване на Рагевски за това, че през интервала от   август 2014 година до 9 май 2016 година, в Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, като причинител в съучастничество с Христо Ж. - действайки също като причинител, за да набави за себе си и за Христо имотна полза, придобил и укрил непознати движими движимости - лек автомобил марка " Нисан ", на стойност 47 000 лв., благосъстоятелност на неустановено по делото лице и лек автомобил марка " Инфинити ", на стойност 45 000, благосъстоятелност на ЗАД " Армеец " АД - София, всички коли на обща стойност 92 000 лв., за които знае и допуска, че са добити от другиго - от неустановено лице посредством закононарушение по член 346, алинея 1 от Наказателен кодекс, като укривателството е в огромни размери (престъпление по член 215, алинея 2, т. 1 от НК), оповестиха от институцията.

Станимир Рагевски  е обвинен и за това, че на 29.09.2014 година, в Бургас, в бранш " Пътна полиция ", в ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас, пред систематичен оператор в група " регистрация и доклад на пътните транспортни средства и притежателите им ", умишлено се употребил от неистинен публични документи, на които е предаден тип, че са издадени от Шведските способени органи за лек автомобил марка " Нисан ", като от систематичния оператор за самото сформиране не може да се търси наказателна отговорност (престъпление по член 316, вр. с член 308, алинея 2, вр. с алинея 1 от НК).

Той  е притеглен като обвинен и за това, че през интервала от 29.09.2014 година до 29.01.2016 година, в Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, в бранш " Пътна полиция " при ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас, пред систематични оператори в група " регистрация и доклад на пътните транспортни средства и притежателите им ", умишлено се употребил от неистинен частни документи - контракт за покупко - продажба на МПС и заявления, на лек автомобил марка «Нисан» и на лек автомобил марка " Инфинити ", за вписване на моторните транспортни средства в бранш " Пътна полиция " (престъпление по член 316, вр. член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от НК).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР