Burgas24.bg се свърза нейната внучка, за да разкаже за гнусните

...
Burgas24.bg се свърза нейната внучка, за да разкаже за гнусните
Коментари Харесай

Само в Burgas24.bg: Нагъл алоизмамник плаши възрастна вдовица, че ще я накълца и ще я изхвърли през терасата

Burgas24.bg се свърза нейната внучка, с цел да опише за гнусните неистини и заканите, с които старата жена е била принудена да се раздели с всичко, което има.

Бургазлийката, която беседва с нас, акцентира, че баба й не е наивна и неколкократно е ставала цел на безкруполни алоизмамници. Нито един път не е поддавала… до момента. Младата жена разказа с най-малките детайлности ужасяващия сюжет на шарлатаните и се надява по този метод да предотврати нови измами и похищения.

Кошмарът на пенсионерката почнал с позвъняване на домашния телефон през вчерашния ден в 9:00 часа сутринта. Лицето насреща е е показало за чиновник от 2-ро РПУ – Стефан Николов. Мъжът обяснил, че се прави познавач акция за залавянето на телефонни измамници,  добавил, че има информация, че в този момент е " неин ред " и му било нужно нейното подпомагане. Поискан е мобилен телефон, на който да могат да поддържат връзка от самото начало. 

Броени минути по-късно е получено ново позвъняване - на към този момент сякаш същинските измамници. По време на диалога недодялан доктор с пресипнал глас декларира на дамата, че би трябвало да си подготви 40 хиляди лв., за интервенция на дъщерята и в случай че това не се случи ще прати мутри, които ще я накълцат и изхвърлят през терасата.

До 12 часа бургазлийката е държана на телефона, без да се позволява тя да позвъни на някого, с цел да показа протичащото се. От представилия се за служител на реда Стефан Николов е обяснено, че на всички места има униформени, които следят " спецакцията " и тя би трябвало да хвърли парите и всичките си скъпоценности, с цел да спомага на родната полиция.  3-часовият диалог е украсяван с детайлности за въпросната акция - че са хванати  двама - единият в асансьор, другият бил застрелян… парите трябвало да се държат във фризера, тъй като измамниците имали уствойства, които установявали в кой апартамент има пари и щели да ги намерят, в случай че не съдейства… че са четирима в една кола и ги следят.

" Това е една съвсем нелепа история. Малко хора биха се хванали и всички си споделят, " на мен няма да ми се случи ", само че през вчерашния ден една пенсионерка и вдовица, която живее сама и която десетки пъти е била обект на сходни " ало терори " и в никакъв случай не се е хващала, беше излъгана. По време на разпита в полицията бяха получени и други сигнали за същите телефонни измамници. По информация на органите на реда, това е румънска скица, по която те работят от много време ", разкри младата жена пред Burgas24.bg.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР