Бургас. Започна подписка за провеждането на местен референдум за дейността

...
Бургас. Започна подписка за провеждането на местен референдум за дейността
Коментари Харесай

Бургас: Започна подписка за провеждането на местен референдум за дейността на дървообработващото предприятие в комплекс „Славейков“

Бургас. Започна подписка за провеждането на локален референдум за активността на дървообработващото дружество в бургаския комплекс „ Славейков “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Тя се провежда от предприемчив комитет, обвързван с активността на завода.
Едновременно с това продължава и подписката инициирана по време на митинга против мръсния въздух в града и за оставката на шефа на районната екоинспекция инж. Тонка Атанасова заради несправяне със своите служебни отговорности, осведомят от инициативния комитет.
„ Тази подписка е разумното продължение на основаването на инициативния предходната година. Нашата цел не е подписката няма за цел доказване дали завода замърсява или не или затварянето му. Основната ни цел е да се даде опция на хората да кажат какво мислят за активността на това дружество “, сподели Стоян Грозев, ръководител на инициативния комитет. По думите му увеличено е два пъти производството на това дружество от няколко години, а никой не се допитал до жителите.
„ Относно другата подписка, която е за оставката на шефа на районната екоинспекция, претекстовете са това, че в града има регулярните задушливи миризми, а тя не да открие години наред източника им. За мен и другите хора от комитета това е несправяне със отговорностите “, сподели още Грозев.
Той напомни, че му преди митинга, който бе проведен на 17 март т.г. се състоя среща на представители на комитета и на предприятието в постройката на РИСВ – Бургас. „ Те се държаха много съответно. Имат концепция да финансират лаборатория, която да се нарежда в комплекс „ Славейков “ и която да е помощ на мониторинга “, добави Грозев.
Подписката ще продължи до 24 юни. „ Нужни са най-малко 10 000 подписа, след което подписката ще се входира в Общински съвет – Бургас, който би трябвало да реши дали да бъде иницииран референдум.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР