Бургас. В поредица от събития в града ще бъде отбелязана

...
Бургас. В поредица от събития в града ще бъде отбелязана
Коментари Харесай

Бургас: В поредица от събития в града ще бъде отбелязана годишнината от рождението на поетесата Петя Дубарова

Бургас. В поредност от събития в града ще бъде маркирана годишнината от рождението на поетесата Петя Дубарова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . На 25 април тази година авторката на безконечните стихове " Доброта ", " Пролет " и " Посвещение " щеше да навърши 57 години.
На 25 април рожденият ден на поетесата ще бъде маркиран с музикално-поетичен театър " Докосване до Петя " с присъединяване на Лилия Христова, Теменуга Захариева, Наталия Димитрова. Той ще се състои в къща музей " Петя Дубарова " от 17.30 часа.
На 3 май ще се организира " Магията на Космоса " - конкурс за най-хубава рисунка и галерия на наградените произведения. Организатори са Интеракт клуб Бургас - Пиргос към Ротари клуб и Къща музей " Петя Дубарова ". Конкурсът ще се състои в къща музей " Петя Дубарова " от 17.00 часа.
На 10 май ще се състои Национален книжовен конкурс " Петя Дубарова " - празненство по връчване на премиите. Място на осъществяване: Културен център " Морско казино " - зала " Петя Дубарова " от 18.00 часа.
Община Бургас реши 2019 година да бъде отдадена на Петя Дубарова във връзка навършването на 40 години от нейната кончина.
Събитията са част от цялостната стратегия, с която се уважава паметта и творчеството на поетесата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР