Бургас. В понеделник трябва да постъпи заключението на последната допълнителна

...
Бургас. В понеделник трябва да постъпи заключението на последната допълнителна
Коментари Харесай

Любомир Петров, Апелативна прокуратура – Бургас, във връзка случая с унищожените дюни: До края на май трябва да има внесен обвинителен акт в съда

Бургас. В понеделник би трябвало да постъпи заключението на последната спомагателна експертиза, след което се престъпва към предявяване на цялостното следствие по делото и най-късно до края на май би трябвало да има импортиран обвинителен акт в съда. Това сподели по време на брифинг административният началник на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров във връзка случая с унищожените дюни, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . По думите му експертизите бавят делото, защото обекта на посягане е от подобен вид, при който има комплицирани експертизи, по отношение на какъв тип предпазена на територията, каква повърхност, в какво се показва повреждането и унищожаването.
На въпрос до каква степен е стигнало следствието с някогашния зам.-председател на Общински съвет-Бургас Бенчо Бенчев, Петров отговори, че на 15-ти са пристигнали материалите от Турция по последната молба за правна помощ и сега са изпратени на компания, която прави узаконен превод. „ Очакваме другата седмица да завърши превода на документите, ще проучваме всички материали по делото, евентуално ще се уточняват обвиняванията, само че до края на май би трябвало да завърши и това дело “, съобщи прокурор Петров.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР