Бургас. В детска градина Надежда“ в к-с Меден рудник“ в

...
Бургас. В детска градина Надежда“ в к-с Меден рудник“ в
Коментари Харесай

Община Бургас: В детска градина „Надежда“ измислиха чудесна инициатива за стимулиране на ходенето пеша

Бургас. В детска градина „ Надежда “ в к-с „ Меден рудник “ в Бургас измислиха чудесна самодейност за стимулиране на ходенето пешком, оповестиха от пресцентъра Община Бургас . Тя се назовава „ Зелено краче “ и ще започва действително при започване на идната седмица. Идеята на шефа Мариела Ненкова и нейния екип е да подарят радостна екскурзия до Котел на всички свои ученици на възраст 6-7 години, които се включат в самобитната игра със спортен детайл и изпълнят планувания норматив за несъмнено време. За задачата искащите да вземат участие ще получат огромната карта „ зелено краче “, съдържаща в себе си дребни бели стъпки. Когато педагозите посрещат децата на входа на градината, всяко от тях, което бъде доведено пешком или на велосипед, ще получи правото да попълни с пъстър молив или флумастер една от белите стъпки. Ако в границите на един месец детето успее да оцвети 15 от тях, то автоматизирано влиза в групата за екскурзията до Котел.
Целта на незадължителната самодейност е по занимателен и насърчителен метод да възпитава у малчуганите културата на напредване, наричана през днешния ден различна, а тя в действителност е съществена и остаряла колкото човечеството, тъй като моторните транспортни средства съществуват едвам от стотина години. Но „ Зелено краче “ също по този начин може да спести нездравословни газове в атмосферата и да разтовари стълпотворението от коли, което се образува всяка заран пред детска градина „ Надежда “.
„ Предстои да разберем дали тази самодейност няма посредством децата да превъзпита и възрастните. Защото какво бихте дали отговор, в случай че ви погледнат в очите и кажат: Мамо, тате, желая на следващия ден да ме заведете пешком, с цел да оцветя още една бяла стъпка! “, показаха също от Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР