Бургас. В чест на 145 години от рождението на композитора

...
Бургас. В чест на 145 години от рождението на композитора
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе Марш на ловците в чест на 145 години от рождението на композитора Георги Шагунов

Бургас. В чест на 145 години от рождението на композитора Георги Шагунов, членовете на Сдружение „ Общество за духовни изяви “ и Сдружението на ловците и рибарите „ Лебед “ възвръщат Марш на ловците – шествие от началото доникъде на предишния век, провеждано в Бургас на Гергьовден по концепция на Георги Шагунов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . На 6 май ловците и рибарите ще дефилират по централните улици на града с 34 флагове на ловни дружини, облечени в уместно ловджийско облекло, придружавани от ловджийските си кучета, както е било преди години. Тогава те са пеели Химна на ловците и марша „ Един завет “ - написани и композирани от Шагунов. Самият той е бил член, а по-късно почетен ръководител на сдружението, което пък тази година отбелязва 120 години от основаването си.
Предвид годишнината от рождението на Георги Шагунов, в шествието могат да се включат и бургаските колоездачи, на чието сдружение композиторът също е бил член и даже е написал Химн на бургаските колоездачи, както и духови музики и жители.
Шествието ще мине по централната улица „ Александровска “ незабавно след формалната част с освещаването на бойните флагове, което ще се състои на площада пред храм „ Св. св. Кирил и Методий “ от 11.30 часа, и ще продължи до къщата, където е живял Георги Шагунов на ул. „ Филип Кутев “ 2 А (срещу пристанището).
Началото на шествието е в 12.30 часа от площад „ Тройката “. Маршрутът продължава по „ Александровска “, до Общината, жп гарата и пристанището, през градинката, до къщата, където в тържеството ще се включи и Градският духов оркестър, който ще свири творби на Шагунов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР