Бургас стана първият град в страната, в който се въведе

...
Бургас стана първият град в страната, в който се въведе
Коментари Харесай

Британският щам открит в Бургас още преди месец?

Бургас стана първият град в страната, в който се вкара вечерен час до 20 часа за малолетни. Задължително стана носенето на маски навън, анулирани бяха всички спортни и културни събития, сред тях и межународен шампионат по битка. Причината - няколко дни наред морският град е с най-вече болни от на 100 000 души. Те надвишиха 900 на двуседмична база, което не се е случвало от началото на пандемията, пише .
В Бургас започнаха да се питат по какъв начин от град, чист от ковид, какъвто действително беше през лятото, се стигна до тази лавина от инфектирани, които са към 400 на денонощие. И в случай че при започване на пандемията, в интервала март-април м.г. на бургаското летище кацнаха няколко самолета с гастарбайтери, които се прибраха в родината си, то в този момент няма засечени такива огнища. Болестта се популяризира дифузно с доста бързи темпове, а английският вид на ковид е доста по-заразен и за жал нападна и деца, признават бургаски медици. Оказва се, че основният провинен за обстановката в морския град е относително ранното засичане на английския вид на ковид.
 Затягаме още повече COVID-мерките в Бургас, разгласи Ангелов Затягаме още повече COVID-мерките в Бургас, разгласи Ангелов
Със заповед на шефа на РЗИ в Бургас от 25 до 31 март се вкарват спомагателни ограничения. Това заяви министърът на опазването на здравето Ко...
" В бургаска оторизирана лаборатория още преди месец бяха засечени проби на английския вид, който се популяризира извънредно бързо “, разяснява епидемиологът доктор Величка Григорова от РЗИ Бургас. Друга причина градът да е в челните редици по брой инфектирани са множеството проби за ковид, които се вършат в лицензирани лаборатории и надлежно попадат на доклад в РЗИ, счита пък зам.кметът по опазване на здравето Йорданка Ананиева. " Впечатленията ми са, че бургазлии са виновни хора. Повече се тестват и повече се афишират резултатите, тъй като хората избират обичайните места са проучвания. Иначе няма нищо по-различно в Бургас, в сравнение с в другите градове на страната “, споделя Ананиева. И добавя, че бургазлии съблюдават заповедта на шефа на РЗИ за носене на маски и навън. Тя признава, че ситуацията в лечебните заведения е тежко, само че се възхищава на бургаските медици, които се борят за всеки един човешки живот.
" Бургазлии би трябвало да ги носят на ръце, не да им ръкопляскат. Виждам по какъв начин медиците вършат всичко по силите си “, споделя Ананиева. „ Надявам се хората да съблюдават ограниченията, тъй като единствено това е методът да се понижи броят на приетите в болница пациенти. След въвеждането на спомагателните ограничения е повишен и контролът – общината и полицията ще следи по какъв начин се извършват. Всичко обаче опира до съзнанието на хората, а персоналните ми усещания са, че ограниченията не се съблюдават както би трябвало “, разяснява доктор Григорова. Шефката на Спешно поделение към УМБАЛ Бургас доктор Здравка Инджова признава, че постоянно си задава въпроса за какво в Бургас болните са толкоз доста, като бургазлии с нищо не са по-различни от останалите хора. И съгласно нея една от аргументите е тестването. Всеки пациент на Спешното поделение, без значение дали е потърпевш при злополука, със подозрения за инфаркт или ковид, минава през бърз скрининг за COVID-19 посредством антигенен тест, изяснява доктор Инджова. И добавя, че за денонощие през Спешното поделение минават сред 100 и 120 души. Факт е и че в множеството частни лечебни заведения в Бургас не можеш да се прегледаш при експерт без да си направиш или представиш тест за ковид.
Според пулмолози пък една от вероятните аргументи е влажният въздух в Бургас. Те напомнят, че от години градът е преди всичко в страната по брой пациенти с дихателни проблеми. Чисто географски другият огромен морски град Варна бил по-открит и там влажността на въздуха не била толкоз висока, считат последователите на тази доктрина. Т Това, че Бургаска област е една от най-големите, както и че новозаразените се регистрират в системата по непрекъснат, а не по сегашен адрес, са други аргументи, с които се изяснява водачеството на района по брой болни. 20 988 са записаните позитивни проби за COVID-19 l в област Бургас от началото на пандемията до 24 март, излекуваните са 12 969, а умрелите - 638. В РЗИ Бургас за периодa 24.03.2021г. са регистрирани 358 нови случая, 190 от тях са в град Бургас. Завишение на болните се следи и в останалите морски общини. 480 души се лекуват в болница, а разкритите ковид-легла са общо 550. Близо 90 % от всичките 185 кревати за приблизително тежки случаи в УМБАЛ Бургас са заети. Интензивните са 12, от тях свободни към 25 март бяха 4.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР