Бургас. Сливенският митрополит Йоаникий освети никулденската обредна трапеза в Бургас,

...
Бургас. Сливенският митрополит Йоаникий освети никулденската обредна трапеза в Бургас,
Коментари Харесай

Сливенският митрополит Йоаникий освети никулденската обредна трапеза в Бургас

Бургас. Сливенският митрополит Йоаникий освети никулденската обредна софра в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Бургас . Митрополит Йоаникий насочи своето обръщение за здраве, обич и благополучие към жителите на Бургас.

„ Преблагий и всевишний Боже, стопанин на цялата земя, през днешния ден се прекланяме пред възвишения твой трон. Смирено Те молим да погледнеш милостиво на нашето родно място и на град Бургас. Помогни ни в единството на православната религия, да служим на Тебе със популярност и на себе си със избавление и в интерес на нашето родно място. Нека да бъде честити в тази земя, в която видяхме светлина и живот, където отраснахме, където по Твоята благодетелна ръка, видяхме доста милости и благодеяния. Благослови, Господи, нашият град Бургас, с цел да процъфтява в него познаването на правата религия, спазването на Твоите заповеди ", пожела митрополит Йоаникий. По думите му със спазването на християнските добродетели ще царят мирът, единодушието и доволството измежду хората.

„ Първо търсете царството на Бога и неговата истина, тъй като това ще ви се съобщи. Дай Боже на управниците на нашия град Бургас мъдрост, ярък разум и чиста съвест, добросърдечие и правдолюбие с цел да водят всички ни към истина. Вдъхни, Господи, на жителите на Бургас да зачитат властта на управниците, да съблюдават законите, в случай че стане потребност, да дадат живота си за вярата и отечеството си, тъй като никой няма обич, по-голяма от тая да постави душата си за своите другари. Направи град Бургас да напредват положителните научни познания, изкуствата, занаятите, всяко благородно, духовно и материално креативно начинание. Пази ни, Боже, от врагове и неприятели, от войни, от мор и ненавист, свади и раздори. Нека се обичаме по приятелски ", сподели още Негово високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, освещавайки богатата празнична софра в Бургас.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР